Historien bag

IT-byen Katrinebjerg har fået sit eget samlingssted i et gammelt snedkeri på Helsingforsgade 22 ved siden af INCUBA Katrinebjerg. 

 
 

Lokalerne, som INCUBA midlertidigt har stillet til rådighed, er blevet døbt Event Space Katrinebjerg og fungerer som fælles event space for alle Katrinebjergs aktører –beboere som studerende og medarbejdere hos de mange forskellige virksomheder og institutioner i området.

 Huset ved Helsingforsgade 22 var snedkeri indtil 1. april 2017

Huset ved Helsingforsgade 22 var snedkeri indtil 1. april 2017

INCUBA overtog bygningen fra den gamle snedker i begyndelsen af april. Arkitektur- og designbureaet USE står for ombygning og drift i samarbejde med to nye studentermedhjælpere ansat af INCUBA.

”Vi skaber rum og arealer, som alle på Katrinebjerg kan bruge. Event Space Katrinebjerg er sted for hele kvarteret –institutioner, foreninger og medarbejdere – som kan bruge huset til at starte nye aktiviteter” fortæller direktør i USE, Ari Marteinsson.

 

Tiltaget er en del af et partnerskab mellem INCUBA, it-forum, Institut for Datalogi, Alexandra Instituttet, Storcenter Nord, FEAS, SAIS og Aarhus Kommune. De fælles lokaler skal danne ramme om et åbent, kreativt og dynamisk bymiljø på Katrinebjerg.

 
Rummet plante stole bord wallpiece.jpg

Efter nogle restaureringer af det lille lokale og dets inventar, hvor blandt andet den engelsk illustrator Jack Taylor har malet væggene både indendørs- og udendørs, er lokalet nu færdigt og klar til at holde mange spændende arrangementer. 

 
Rummet laptop stol plante vindue.jpg
Rummet sofa planter wallpiece.jpg